Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Călin Popescu-Tăriceanu: Afirmaţiile ministrului Justiţiei potrivit cărora drepturile omului sunt un lux nu pot fi considerate, evident, nici un lux, nici un exerciţiu de imagine
25.03.2016 | JURIDICE.ro

Miercuri, 23 martie 2016, la finalul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României, a făcut următoarele declarații:

Călin Popescu-Tăriceanu: Afirmaţiile ministrului Justiţiei potrivit cărora drepturile omului sunt un lux nu pot fi considerate, evident, nici un lux, nici un exerciţiu de imagine. Discutăm despre lucruri foarte serioase, foarte grave, care relevă modul în care un membru al Guvernului gândeşte despre acest subiect şi în felul care acţionează. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, care a urmat deciziei Curţii Constituţionale a României, nu face decât să reflecte acest mod de gândire totalitar, propriu regimurilor comuniste sau fasciste şi eu, ca liberal, ca membru al Senatului României, nu pot să-mi ascund mâhnirea că aceste lucruri sunt tratate cu superficialitate, că nu se încearcă a se merge în profunzimea lor şi nu este conştientizat faptul că stâlpul de apărare a democraţiei este Parlamentul. S-ar putea ca, peste ceva timp, cei care au astăzi aceste poziţii să regrete uşurinţa cu care au tratat aceste subiecte. Pentru că derapajele de la democraţie se produc gradual şi România se află într-o fază în care au început să se petreacă grave derapaje. În sprijinul afirmaţiilor mele vă voi aduce punctul de vedere – care nu este unul politic – al asociaţiilor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor şi al Asociaţiei Judecătorilor Europeni, care semnalează aceste lucruri exact în acelaşi sens în care o fac şi eu.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.