Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Apărarea reputaţiei profesionale a unui judecător de judecătorie
25.03.2016 | JURIDICE.ro

În cadrul şedinţei de joi, 24 martie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că afirmaţiile lansate în spațiul public, prin intermediul unui articol publicat în ziarul “Reflectorul Argeşean”, ediţia 14 ianuarie – 2 februarie 2016, sunt nereale şi au afectat reputaţia profesională a Alinei Pavelescu, judecător în cadrul Judecătoriei Curtea de Argeş, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității joi, 24 martie 2016.

Judecătorul a solicitat, prin cererea din data de 8 februarie 2016, apărarea reputaţiei sale profesionale în legătură cu afirmaţiile susținute în articolul denumit “Domnule preşedinte Iohannis… ce părere aveţi? Judecătoarea Alina Pavelescu şi procurorul Cornel Marin acoperă furtul celor 270 ha ale Liceului Agricol Curtea de Argeş”, publicat în numărul 316 al ziarului amintit, privind modul în care a instrumentat şi soluţionat un dosar penal.

În urma verificărilor demarate, Inspecţia Judiciară a constatat că judecătorul Pavelescu Alina a respins ca tardivă plângerea formulată de societatea deţinătoare a ziarului “Reflector Argeşean” împotriva unei ordonanţe de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş. În urma respingerii acestei plângeri, directorul ziarului a publicat articolul amintit.

Plenul Consiliului a apreciat că afirmaţiile lansate în spaţiul public au depăşit limitele libertăţii de exprimare şi ale dreptului la informare şi au afectat reputaţia profesională a Alina Pavelescu, judecător în cadrul Judecătoriei Curtea de Argeş.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi consultat aici.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.