Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Bazil Oglindă: Clauzele considerate nescrise reprezintă o formă de justiţie privată

29.03.2016 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Av. dr. Bazil Oglindă, Managing Partner OGLINDĂ & PARTNERS, Vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, s-a referit, în cadrul dezbaterii Era pe când nu s-a zărit / Azi o vedem și nu e (clauza considerată nescrisă), organizate de Societatea de Științe Juridice, la natura juridică a clauzelor considerate nescrise.

Bazil Oglindă: ”Clauzele considerate nescrise reprezintă un pic altceva cu care, în primul rând, jurisprundenţa va trebui să se obişnuiască şi să se fixeze – în momentul acesta, este inexistentă – şi, poate că, nici n-ar trebuie să fie foarte multă jurisprudenţă, pentru că, vă spuneam, cel puţin în opinia mea, clauzele considerate nescrise reprezintă o formă de justiţie privată, ele ar trebui tranşate prin atitudinea părţilor – ideal amiabil, dacă nu, prin comportament – probabil, consultând un avocat de foarte multe ori, partea care ar vrea să execute o clauză considerată nescrisă îi spune că nu are şanse şi ar cheltui banii inutil; şi cred că cele mai multe clauze considerate nescrise n-ar trebui să ajungă în faţa judecătorului, de aceea nu prevăd, în viitor, o jurisprudenţă bogată. Dar, oricum, mai devreme de patru, cinci ani, nu cred că, la nivel de hotărâri definitive şi importante în materia aceasta, vor fi în măsură să le tranşeze regimul juridic. Cu toate acestea, se pun, în continuare, probleme procedurale şi mi-aş permite să vă atrag atenţia asupra uneia: dacă, totuşi, o parte se comportă în sensul că ignoră clauza considerată nescrisă, iar cealaltă parte solicită executarea clauzei considerate nescrisă – problemă procedurală aparent simplă, dar, totuşi, ridică o dilemă. Apărarea de fond este suficientă sau cerere reconvenţională?”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate