Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cornel Popa: Mi se pare că e teza profesorului Marian Nicolae…

30.03.2016 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Av. Cornel Popa, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Era pe când nu s-a zărit / Azi o vedem și nu e (clauza considerată nescrisă), organizate de Societatea de Științe Juridice, la sancțiunea în cazul clauzelor considerate nescrise.

Cornel Popa: ”Problema este că, pe măsură ce citeam materiale și analize pe această temă și aveam impresia că am ajuns la un răspuns, deodată îmi dădeam seamă că răspunsul, de fapt, e de natură să genereze mai multe probleme. Și exemplu pe care l-ați dat este exact o situație tipică de acest gen. Mie mi s-a părut cumva, mi se pare că e teza profesorului Marian Nicolae, întemeiată distincția pe care o făcea dânsul, în sensul că am vorbi de o nulitate care poate să fie absolută sau relativă, în funcție de natura interesului ocrotit. Dacă aleg, însă, acest răspuns, iată, am o problemă de acest tip. Pe de altă parte, dacă accept doar ideea că pot să am numai o nulitate absolută, în cazul acela ne întoarcem la lista de clauze reputate nescrise, sunt vreo 40 și ceva de situații în noul Cod civil unde se vorbește de asemenea clauze, și vedem, eu văd în foarte multe locuri chestiuni care mi se pare că țin, mai degrabă, de un interes privat al părților. Nu văd unde este interesul public, de exemplu, și vorbesc din experiență, în materie de rezoluțiunea unui contract, fie el civil sau comercial, nomina odiosa în momentul de față.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week