Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Interdicție la concediere. Procedură


1 aprilie 2016 | Codul muncii PRO

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Art. 60 alin. (1) lit. a) C. muncii interzice concedierea salariaţilor aflaţi în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, iar nu doar emiterea deciziei de concediere. Cu alte cuvinte, este contrară legii procedura aplicată de angajator de a emite o nouă decizie de concediere la expirarea duratei concediului medical al salariatului. Astfel, în speţă, angajatorul a procedat iniţial la emiterea unei decizii de concediere ale cărei efecte le-a suspendat ulterior, ca urmare a prezentării de către salariat a certificatului de concediu medical, până la expirarea concediului medical al salariatului, când a emis o nouă decizie de concediere. Aşadar, procedura aplicată de angajator este nelegală, contravenind dispoziţiilor art. 60 alin. (1) lit. a) C. muncii. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 5724/R 25 octombrie 2012, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2013)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii