Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Interdicție la concediere. Procedură
01.04.2016 | Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Art. 60 alin. (1) lit. a) C. muncii interzice concedierea salariaţilor aflaţi în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, iar nu doar emiterea deciziei de concediere. Cu alte cuvinte, este contrară legii procedura aplicată de angajator de a emite o nouă decizie de concediere la expirarea duratei concediului medical al salariatului. Astfel, în speţă, angajatorul a procedat iniţial la emiterea unei decizii de concediere ale cărei efecte le-a suspendat ulterior, ca urmare a prezentării de către salariat a certificatului de concediu medical, până la expirarea concediului medical al salariatului, când a emis o nouă decizie de concediere. Aşadar, procedura aplicată de angajator este nelegală, contravenind dispoziţiilor art. 60 alin. (1) lit. a) C. muncii. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 5724/R 25 octombrie 2012, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2013)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti