Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România


Print Friendly, PDF & Email

Antonie Popescu – Proiect de rezoluție a Congresului Avocaților 2016
26.03.2016 | JURIDICE.ro

Avocatul Antonie Popescu din Baroul Bucuresti a propus in cadrul Congresului Avocatilor, care se desfasoara la Bucuresti in zilele de 25 si 26 martie 2016, adoptarea unei rezolutii cu urmatorul continut:

”Congresul Avocatilor se declara solidar si sustine demersurile Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), in apararea statului de drept, in mentinerea echilibrului intre puteri si in respectul fata de drepturile omului.

«Fundamentul statului de drept este separatia puterilor in stat, din acest motiv nu putem accepta ideea ca servicii de informatii, care tin de putere executiva, se pot implica in justitie, care e putere de sine statatoare in stat, pe baza unor protocoale sau decizii necunoscute publicului. Tot ce tine de justitie trebuie sa fie transparent si public, altfel e greu sa vorbesti despre independenta justitiei», spunea presedintele UNJR, judecatorul Dana Girbovan de la Cluj.

Ca si UNJR, UNBR ramane deschisa la dialog, purtat in spiritul respectului fata de principiile fundamentale ale statului de drept, cu orice parte interesata, in principal cu institutiile statului: CSAT, CSM, Guvern, Parlament si cu Presedintele Romaniei, ca mediator intre puterile statului, continuand insa absolut toate demersurile legale pentru transparentizarea tuturor aspectelor ce tin de relatia dintre serviciile secrete si justitie.”


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.