Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Succes răsunător al Universității din București la Concursului Willem Vis


28 martie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat distincții remarcabile atât la faza scrisă, cât și la faza orală a concursului Willem Vis, ediția a 13-a care s-a desfășurat la Hong Kong în perioada 7-13 martie 2016 și ediția a 23-a care s-a desfășurat la Viena în perioada 19-25 martie 2016. În plus, echipa a participat și la runde amicale de antrenament, organizate de Swiss International Law School, Elveția (8-9 februarie 2016), Universitatea Leibniz din Hanovra, Germania (12-14 februarie 2016), Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, România (26-28 februarie 2016), și Universitatea Pace din New York, SUA împreună cu Institute of International Commercial Law, SUA (1-3 martie 2016).

Echipa a câștigat la Viena mențiune la categoria Frédéric Eisemann pentru cea mai bună echipă din cadrul fazei orale și a ajuns până în runda de 32, depășind astfel aproximativ 300 de echipe reunite din întreaga lume. Este cea mai bună performanță de până acum a echipei noastre (și a oricărei echipe din România) la competiția din Viena, după peste 10 participări. În plus, echipa a obținut mențiune (următoarea distincție după locurile 1, 2 și 3) la categoria Pieter Sanders pentru cel mai bun memoriu pe seama reclamantului.

La Hong Kong, în cadrul fazei orale, echipa Universității din București a întâlnit următoarele 4 echipe în rundele generale: DePaul University College of Law (SUA), Gujarat National Law University (India), Northwestern Polytechnical University (China) și Wuhan University (China). Echipa câștigătoare a fost Chinese University of Hong Kong. Au participat 117 echipe.

La Viena, în cadrul fazei orale, echipa Universității din București a întâlnit următoarele 4 echipe în rundele generale: O.P. Jindal Global University (India), George Mason University (SUA), Kyoto University (Japonia) și University of Passau (Germania). Echipa s-a calificat în rundele eliminatorii (64 de echipe), unde a întâlnit echipele University College London (Anglia) și Monash University (Australia). Echipa câștigătoare a fost University of Buenos Aires. Au participat 311 echipe.

Membrii echipei care au reușit să obțină această performanță excepțională sunt: Cristina Badea (anul III), Ioana-Cătălina Bîzîc (anul III), Diana-Anda Buzoianu (anul III), Octavian-Florentin David (anul III), Alin Daniel Florescu (anul IV), Gabriel-Augustin Fusea (anul IV), Irina Suătean (anul III) și Dragoș Țăranu (master).

pic2

Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din dna. av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, dl. av. drd. Vladimir Diaconiță, cadru didactic la Universitatea din București și dna. av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul firmei de avocatură Rizoiu & Asociații. Echipa s-a bucurat și de sprijin din partea unor foști participanți la concurs, printre care Alina Ciocoiu, Călin Dragoman, Crina Gealatu, Luca Mateescu, Bogdan Nae, Diana Năcuță, Liana Stoica, Theodora Stoica și Radu Văleanu.

Rezultatele complete sunt disponibile pe site-urile oficiale:

Hong Kong: cisgmoot.org/en-US/home
Viena: vismoot.pace.edu/

pic

Echipa mulțumește tuturor celor implicați în pregătirea studenților pentru concurs. De asemenea, echipa mulțumește sponsorilor pentru susținerea financiară acordată: NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN și ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII  (sponsori principali), BONDOC ȘI ASOCIAȚII, DLA PIPER DINU, DRAGNE & ASOCIAȚII, KINSTELLAR, MARKÓ & UDREA, RALUCA PAPADIMA, PAUL POP & ASOCIAȚII, PELIFILIP, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII și RIZOIU & ASOCIAŢII. Sponsorizările au fost primite prin intermediul Asociației pentru Susținerea Participării Studenților la Concursuri de Arbitraj.

Preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare a concursului (2017) se va desfășura la 22 aprilie 2016, începând cu ora 18. Pentru a vă înscrie la preselecție, vă rugăm să transmiteți CV-ul în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email), la adresa de e-mail concurs.willemc.vis@gmail.com, până la data de 15 aprilie 2016. În mesajul dumneavoastră, vă rugăm să indicați foarte succint, fără să atașați documente justificative: (1) media obținută în fiecare din anii de studii anteriori, inclusiv pe semestrul I al anului în curs, (2) nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și orice certificate deținute în acest sens, (3) la ce cabinete de avocatură ați efectuat stagii de practică până în prezent, și (4) la ce concursuri de pledoarii sau de debate ați participat în trecut și cu ce rezultate.

Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul îmbină dreptul contractelor și arbitrajul internațional. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Peste 400 de universități au participat la Hong Kong și Viena la ediția 2015-2016, inclusiv toate universitățile de renume mondial de pe toate continentele.

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete din țară și din străinătate. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape. Etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului și a răspunsului pârâtului. Etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii, la Hong Kong și Viena.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro