Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Iași. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual. Condamnare definitivă
28.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust

Prin decizia penală 171/29.02.2016, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul V. V., primar al comunei Puiești, județul Vaslui, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării prezentei decizii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de a părăsi teritoriul României, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual.

Condamnă pe inculpații S. I., consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Puiești, județul Vaslui, D. I., consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Puiești, județul Vaslui, R. G., diriginte de șantier și S. G., tehnician urbanism, toți membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la data pronunțării prezentei decizii, a drepturilor: de a fi aleși în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de a părăsi teritoriul României, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europenecomplicitate la obținere ilegală de fonduri și fals intelectual.

Obligă în solidar pe inculpați să plătească părții civile suma de 504.105, 60 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 10 mai 2013, (comunicat nr. 505/VIII/3 din 07 iunie 2013).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.