Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CA Iași. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual. Condamnare definitivă


28 martie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Prin decizia penală 171/29.02.2016, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul V. V., primar al comunei Puiești, județul Vaslui, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării prezentei decizii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de a părăsi teritoriul României, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual.

Condamnă pe inculpații S. I., consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Puiești, județul Vaslui, D. I., consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Puiești, județul Vaslui, R. G., diriginte de șantier și S. G., tehnician urbanism, toți membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la data pronunțării prezentei decizii, a drepturilor: de a fi aleși în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de a părăsi teritoriul României, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europenecomplicitate la obținere ilegală de fonduri și fals intelectual.

Obligă în solidar pe inculpați să plătească părții civile suma de 504.105, 60 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 10 mai 2013, (comunicat nr. 505/VIII/3 din 07 iunie 2013).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro