Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CA Târgu Mureș. Abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Condamnare definitivă
28.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Prin decizia penală 137/01.03.2016, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul T. P., primar al comunei Lunca Bradului, județul Mureș, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publicefals intelectualfals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privatătoate săvârșite în formă continuată.

Condamnă pe inculpații B. I. și M. P. la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele săvârșite în formă continuată.

Obligă în solidar inculpații T. P. și B. I. la plata către partea civilă comuna Lunca Bradului a sumei de 172.361,86 lei reprezentând prejudiciul cauzat.

Obligă în solidar inculpații T. P. și M. P. la plata către partea civilă comuna Lunca Bradului a sumei de 221.769,09 lei reprezentând prejudiciul cauzat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 31 iulie 2012 (comunicat nr. 623/VIII/3 din 14 august 2012).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate