« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Bacău. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, favorizare a infractorului. Condamnare definitivă
28.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust

Prin decizia penală 284/04.03.2016, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata C. E., registrator coordonator al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (BCPI) Târgu Neamț, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europenefals în înscrisuri oficiale, în formă continuatăparticipație improprie la infracțiunea de fals intelectual și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul F. G., președinte al Supercoop Societate Cooperativă, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri.

Condamnă pe inculpata C. C.-M., consilier juridic la în cadrul Supercoop SC Târgu Neamț, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale.

Condamnă pe inculpata SUPERCOOP Societate Cooperativă Târgu Neamț, la o pedeapsă de 250 zile-amendă, în cuantum de 50.000 lei și interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale.

Condamnă pe inculpatul C. I., președinte al Centrocoop România, la data faptei, la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă (20 lei/zi amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

Admite acțiunea civilă formulată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și obligă în solidar pe inculpații F. G., Supercoop Societate Cooperativă Târgu Neamț, C. E. și C. C.-M., să plătească părții civile suma de 1.424.729,67 lei la care se adaugă dobânda legală, calculată până la data plății efective, cu titlu de despăgubiri materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 decembrie 2012 (comunicat nr. 943/VIII/3 din 19 decembrie 2012).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.