Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CA Bacău. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, favorizare a infractorului. Condamnare definitivă


28 martie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Prin decizia penală 284/04.03.2016, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata C. E., registrator coordonator al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (BCPI) Târgu Neamț, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europenefals în înscrisuri oficiale, în formă continuatăparticipație improprie la infracțiunea de fals intelectual și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul F. G., președinte al Supercoop Societate Cooperativă, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri.

Condamnă pe inculpata C. C.-M., consilier juridic la în cadrul Supercoop SC Târgu Neamț, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale.

Condamnă pe inculpata SUPERCOOP Societate Cooperativă Târgu Neamț, la o pedeapsă de 250 zile-amendă, în cuantum de 50.000 lei și interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale.

Condamnă pe inculpatul C. I., președinte al Centrocoop România, la data faptei, la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă (20 lei/zi amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

Admite acțiunea civilă formulată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și obligă în solidar pe inculpații F. G., Supercoop Societate Cooperativă Târgu Neamț, C. E. și C. C.-M., să plătească părții civile suma de 1.424.729,67 lei la care se adaugă dobânda legală, calculată până la data plății efective, cu titlu de despăgubiri materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 decembrie 2012 (comunicat nr. 943/VIII/3 din 19 decembrie 2012).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro