Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Lichidatorul judiciar – obstacol în radierea societății


28 martie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în situația în care s-a deschis procedura insolvenței împotriva unei societăți, într-un litigiu deschis contra acesteia nu va mai fi întemeiată motivarea conform căreia este necesară radierea ei din registrul comerțului dacă, în urma hotărârii de dizolvare, nu s-a făcut o cerere de numire a unui lichidator în termenul legal, așa cum prevede art. 237 alin. (7) și (8) din Legea nr. 31/1990. În speță, reclamantul a susținut că judecătorul delegat nu a fost sesizat cu nicio cerere de numire a lichidatorului în termenul de 3 luni de la pronunțarea hotărârii de dizolvare, astfel că e necesară radierea persoanei juridice din registrul comerțului. Curtea a respins acest argument, motivând că societatea era în insolvență, fiind deja desemnat un lichidator, ceea ce nu mai făcea incidente dispozițiile legale mai sus menționate. (Decizia nr. 353 din 9 aprilie 2015 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect radiere)

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică