« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
 1 comentariu

Noua directivă europeană privind creditele ipotecare
29.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Noua directivă europeană privind creditele ipotecare a intrat în vigoare luni, 21 martie 2016. Aceasta vizează îmbunătățirea măsurilor de protecție a consumatorilor europeni, prin introducerea unor practici responsabile de creditare, în întreaga UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității vineri, 25 martie 2016.

Comisarul european responsabil pentru stabilitate financiară, servicii financiare și Uniunea piețelor de capital, Jonathan Hill: ”Acesta este un pas important în îmbunătățirea gradului de informare a consumatorilor, dar și în încurajarea creditării într-o manieră responsabilă. Un regim de tip pașaport european pentru intermediarii de credite va conduce către creșterea competitivității sectorului și ar trebui să ofere noi oportunități de afaceri.”

 

 
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Lege 9, Protecția consumatorilor, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Noua directivă europeană privind creditele ipotecare”

  1. Valentin BULIGA spune:

    Cred că se referă comunicatul la Directiva 2014/17/UE din 4 februarie 2014
    privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidenţiale şi de modificare a Directivelor 2008/48/CE şi 2013/36/UE şi a Regulamentului (UE) nr.1093/2010, publicată Jurnalul Oficial nr.L 60/28 februarie 2014, p.34-85.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD