Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

OCDE a elaborat suportul electronic prin care să fie realizat schimbul automat de informații între jurisdicții ca parte a raportării Country-by-Country


31 martie 2016 | Ciprian GAVRILIU
Secţiuni: Cyberlaw, Fiscalitate, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ca parte a Acțiunii 13 emise de OCDE în cadrul pachetului final BEPS lansat anul trecut – Linii directoare cu privire la implementarea documentației prețurilor de transfer pentru raportarea CbC, a fost concepută schema CbC XML care furnizează formatul electronic standardizat pe baza căruia să poată fi efectuat schimbul automat de informații prin intermediul rapoartelor Country-by-Country.

Scopul rapoartelor CbC este furnizarea anuală a informațiilor esențiale cu privire la alocarea globală a veniturilor și a impozitelor plătite, dar și a detaliilor cu privire la activitatea desfășurată de fiecare companie din cadrul unui Grup multinațional și locațiile în care activează acestea.

Colectarea informațiilor necesare va fi efectuată de către țara de rezidență a entității care realizează raportarea la nivelul grupului multinațional. Rapoartele vor fi transmise în format electronic între autoritățile competente, în conformitate cu Schema CbC XML, în baza acordurilor încheiate între jurisdicții în scopul facilitării schimburilor de informații.

Ghidul de utilizare a schemei CbC XML furnizează și detalii cu privire la informațiile necesare a fi incluse în cadrul rapoartelor CbC:

– prezentarea generală a modului în care este realizată alocarea de venituri, impozite și activități per jurisdicție (e.g. venituri înregistrate de fiecare companie din grup în relație cu entități afiliate și independente, profit / pierdere brută, impozit pe profit plătit, număr de angajați sau active corporale altele decât numerar sau echivalent de numerar);

– lista companiilor care fac parte din grup per jurisdicție și principalul obiect de activitate al fiecărei companii;

– alte informații considerate relevante pentru a facilita înțelegerea informațiilor incluse în cadrul rapoartelor CbC.

Trebuie avut în vedere faptul că raportarea CbC se aplică doar grupurilor multinaționale care au înregistrat un venit anual consolidat de peste 750 mil. EUR în anul fiscal precedent.

Primele schimburi de informații prin intermediul rapoartelor CbC vor începe în anul 2018, cu privire la informațiile aferente anului 2016.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați acest LINK.

Ciprian Gavriliu
Director | Transfer Pricing Tax Department DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro