Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii

ICCJ. Impunerea unor cerințe restrictive pentru subcontractanți
04.04.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în conformitate cu prevederile art. 11 alin. (7) din H.G. nr. 925/2006, „autoritatea contractantă nu are dreptul de a impune îndeplinirea unor criterii de calificare pentru eventualii subcontractanţi”, iar potrivit art. 45 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006, autoritatea contractantă poate solicita prezentarea de către ofertant a părţii din contract pe care urmează să o subcontracteze şi datele de recunoaştere a subcontractanţilor propuşi. În speță, însă, Înalta Curte a reținut că autoritatea contractantă a impus ca cerinţă prezentarea certificatului constatator şi CUI de către subcontractanţi, ceea ce excede informaţiilor necesare identificării operatorilor economici care urmează să fie subcontractanţi, fiind o încălcare a prevederilor art. 11 alin. (7) din H.G. nr. 925/2006 şi art. 45 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006, astfel că, în mod corect organele de control din cadrul A.M.P.O.R – M.D.R.A.P. au aplicat o corecţie financiară de 5%  din valoarea contractului. (Decizia nr. 2326 din 4 iunie 2015 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare notă de stabilire corecție financiară)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti