Secţiuni » Jurisprudenţă » Curţi de apel
Jurisprudenţă Curţi de apel

Curtea de Apel Alba Iulia. Întâlnirea la Alba Iulia a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor curţilor de apel cu reprezentanţii CSM şi MJ


04.04.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 31 martie – 1 aprilie 2016, la Alba Iulia, s-a desfăşurat în organizarea Curţii de Apel Alba Iulia, întâlnirea de lucru a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor curţilor de apel cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei, potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia, dat publicității vineri, 1 aprilie 2016.

Din partea Consiliului Superior al Magistraturii au participat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, jud. Mircea Aron, membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii: jud. Alina Nicoleta Ghica, jud. dr. Adrian Bordea, jud. Badea Marius Tudose, jud. Alexandru Şerban, iar din partea Ministerului Justiţiei, secretar de stat, jud. dr. Florin Moţiu. La această întâlnire de lucru au participat din partea Inspecţiei Judiciare jud. Lucian Netejoru, inspector şef al Inspecţiei Judiciare şi jud. Dragoş Mihail, director al Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători, iar din partea Şcolii Naţionale de Grefieri jud. Andrei Băncilă, formator al Şcolii Naţionale de Grefieri.

Agenda întâlnirii a cuprins, în principal, următoarele puncte importante pentru organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar:

– Analiza modificărilor privind gradele de complexitate a cauzelor.
– Echilibrarea schemelor de personal la nivelul instanţelor judecătoreşti.
– Aspecte privind infrastructura instanţelor.
– Necesitatea unei abordări unitare la nivel naţional pentru probleme comune care implică cheltuieli bugetare.
– Relaţia ordonatorului principal de credite cu ordonatorii secundari de credite şi asumarea responsabilităţii ordonatorului principal.
– Aspecte privind comunicarea electronică a actelor procedurale şi accesul la datele din sistemul ECRIS.
– Stabilirea unor practici administrative unitare în privinţa delegării, detaşării sau transferului grefierilor de la instanţe din circumscripţia unor curţi de apel şi alte chestiuni de actualitate referitoare la personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti.
– Proceduri administrative şi alte aspecte legate de noul Regulament de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
– Formarea profesională la nivel descentralizat şi efecte produse în activitatea instanţelor de Hotărâri recente ale Secţiei pentru judecători din cadrul CSM.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro