Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea ”Ovidius”. Scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local
04.04.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 1 aprilie 2016, Universitatea ”Ovidius” din Constanța a dat publicității următoarea scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local, semnată de prof. univ. dr. Sorin Rugină – Rector:

”În calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, împreună cu membri ai corpului academic, am luat act cu surprindere şi profundă mâhnire de respingerea acordării titlului de „cetăţean de onoare” profesorului Gheorghe Dumitraşcu.

În acest context, subliniez următoarele:

– Recomandarea pe care am semnat-o, în vederea acordării acestui titlu, a pornit de la realizările de necontestat ale profesorului Gheorghe Dumitraşcu în contextul înfiinţării Universităţii „Ovidius”, în 1990, domnia sa remarcându-se ca un adevărat ctitor al celei mai importante instituţii de învăţământ superior din sud-estul României. Pentru acest fapt, conducerea universităţii l-a recompensat cu „Diploma de excelenţă” şi insigna de „Laureat Ovidius” la ceremonia sărbătoririi împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare în anul 2015.

– Rezultatul la care s-a ajuns în urma votului din Consiliul Local este cu atât mai de neînţeles pentru noi, având în vedere că din partea Universităţii „Ovidius” au fost înaintate trei recomandări: profesorii Adrian Bavaru şi Victor Ciupină, în calitate de foşti rectori – care au şi obţinut titlul de „cetăţean de onoare”- şi profesorul Gheorghe Dumitraşcu, în calitate de ctitor al acestei universităţi. În acest context, respingerea în plen a candidaturii acestuia din urmă a umbrit întreaga ceremonie.

– Nu dorim să intervenim în niciun fel în activitatea dumneavoastră, dar din perspectiva academică, considerăm că decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” nu trebuie să devină câmp al luptelor şi „răfuielilor” politice. Acordarea unui titlu onorific trebuie să reprezinte rezultatul consensului şi respectului pentru candidat. Vă propunem, pentru viitor, în vederea evitării unor astfel de situaţii, ca votul acordării unui titlu să preceadă ceremonia decernării.

– Faţă de cele întâmplate, eu şi întreaga conducere a universităţii ne exprimăm dezaprobarea pentru postura umilitoare în care a fost pus profesorul Gheorghe Dumitraşcu în şedinţa Consiliului Local din 30 martie 2016.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti