Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Universitatea ”Ovidius”. Scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local
04.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 1 aprilie 2016, Universitatea ”Ovidius” din Constanța a dat publicității următoarea scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local, semnată de prof. univ. dr. Sorin Rugină – Rector:

”În calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, împreună cu membri ai corpului academic, am luat act cu surprindere şi profundă mâhnire de respingerea acordării titlului de „cetăţean de onoare” profesorului Gheorghe Dumitraşcu.

În acest context, subliniez următoarele:

– Recomandarea pe care am semnat-o, în vederea acordării acestui titlu, a pornit de la realizările de necontestat ale profesorului Gheorghe Dumitraşcu în contextul înfiinţării Universităţii „Ovidius”, în 1990, domnia sa remarcându-se ca un adevărat ctitor al celei mai importante instituţii de învăţământ superior din sud-estul României. Pentru acest fapt, conducerea universităţii l-a recompensat cu „Diploma de excelenţă” şi insigna de „Laureat Ovidius” la ceremonia sărbătoririi împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare în anul 2015.

– Rezultatul la care s-a ajuns în urma votului din Consiliul Local este cu atât mai de neînţeles pentru noi, având în vedere că din partea Universităţii „Ovidius” au fost înaintate trei recomandări: profesorii Adrian Bavaru şi Victor Ciupină, în calitate de foşti rectori – care au şi obţinut titlul de „cetăţean de onoare”- şi profesorul Gheorghe Dumitraşcu, în calitate de ctitor al acestei universităţi. În acest context, respingerea în plen a candidaturii acestuia din urmă a umbrit întreaga ceremonie.

– Nu dorim să intervenim în niciun fel în activitatea dumneavoastră, dar din perspectiva academică, considerăm că decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” nu trebuie să devină câmp al luptelor şi „răfuielilor” politice. Acordarea unui titlu onorific trebuie să reprezinte rezultatul consensului şi respectului pentru candidat. Vă propunem, pentru viitor, în vederea evitării unor astfel de situaţii, ca votul acordării unui titlu să preceadă ceremonia decernării.

– Faţă de cele întâmplate, eu şi întreaga conducere a universităţii ne exprimăm dezaprobarea pentru postura umilitoare în care a fost pus profesorul Gheorghe Dumitraşcu în şedinţa Consiliului Local din 30 martie 2016.”

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.