Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului recomandă modificarea legislației privind debranșările individuale de la sistemul centralizat de energie termică
04.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Poporului recomandă modificarea cadrului legislativ existent în domeniul debranșării individuale de la sistemul centralizat de energie termică. Astfel, pe baza examinării mai multor petiții adresate instituției și a legislației în materie, Avocatul Poporului a întocmit un Raport special, pe care l-a înaintat Parlamentului României și Guvernului, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 1 aprilie 2016.

În Raport se precizează că au fost adăugate la lege condiții suplimentare de modificare a contractului de furnizare a energiei termice prin Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică, regulament ce are o forță juridică inferioară legii. Aceasta în condițiile în care legea prevede exclusiv obligativitatea anunțării în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, nicidecum obținerea acordului acestuia, cu atât mai mult cu cât măsura nu este în favoarea operatorului.

În cuprinsul Raportului sunt, de asemenea, prezentate și celelalte prevederi ale Regulamentului cadru ce sunt contrare legii, fiind subliniată nerespectarea normelor de tehnică legislativă în materia debranșărilor de la sistemul centralizat de energie termică.

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO