Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului recomandă modificarea legislației privind debranșările individuale de la sistemul centralizat de energie termică


4 aprilie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Avocatul Poporului recomandă modificarea cadrului legislativ existent în domeniul debranșării individuale de la sistemul centralizat de energie termică. Astfel, pe baza examinării mai multor petiții adresate instituției și a legislației în materie, Avocatul Poporului a întocmit un Raport special, pe care l-a înaintat Parlamentului României și Guvernului, potrivit unui comunicat al instituției Avocatul Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 1 aprilie 2016.

În Raport se precizează că au fost adăugate la lege condiții suplimentare de modificare a contractului de furnizare a energiei termice prin Regulamentul cadru al serviciului public de alimentare cu energie termică, regulament ce are o forță juridică inferioară legii. Aceasta în condițiile în care legea prevede exclusiv obligativitatea anunțării în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, nicidecum obținerea acordului acestuia, cu atât mai mult cu cât măsura nu este în favoarea operatorului.

În cuprinsul Raportului sunt, de asemenea, prezentate și celelalte prevederi ale Regulamentului cadru ce sunt contrare legii, fiind subliniată nerespectarea normelor de tehnică legislativă în materia debranșărilor de la sistemul centralizat de energie termică.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii