Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Republica Moldova. Institutul Național al Justiției a lansat o nouă promoție de candidați la funcții de judecător și de procuror
05.04.2016 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 31 martie, la Institutul Național al Justiției a avut loc ceremonia de finalizare a cursurilor de formare profesională inițială și înmânarea atestatelor de absolvire reprezentanților celei de-a VIII-a promoții, candidați la funcții de judecător și de procuror, potrivit inj.md.

Diana Scobioală, director executiv al Institutului Naţional al Justiţiei: „Noi v-am „stigmatizat” cu emblema Institutului Național al Justiției și vă rugam să o purtați mereu în suflet în activitatea profesională. Astăzi injectăm o nouă infuzie în sistemul justiției moldovenești, marcat de mari transformări pentru a-l aduce în concordanță cu standardele comunității europene la care țara noastră tinde să adere. Legea cu privire la procuratură, care va intra în vigoare de la 1 august, și Legea cu privire la reorganizarea sistemului instanțelor judecătorești, adoptată în prima lectură, ne vorbesc despre faptul că speranțele noastre și obiectivele Strategiei de reformare a sectorului justiției au șanse de a fi atinse. Important e ca dumneavoastră să respectați cu demnitate deontologia profesională, independența și imparțialitatea în exercitarea funcției. Numai așa veți da dovadă de profesionalism și corectitudine la apărarea drepturilor și libertăților cetățeanului, iar societatea va recăpăta încrederea în sistemul nostru de justiție”.

Festivitatea a culminat cu înmânarea atestatelor de absolvire celor 15 candidaţi la funcţia de judecător şi 25 de candidaţi la funcţia de procuror. Pe lângă acestea, au fost conferite şi diplome cu menţiuni de lider al promoţiei a VIII-a: pentru cele mai bune rezultate pe parcursul formării iniţiale la INJ – Victoria Sanduța, candidat la funcţia de judecător, şi Felicia Șonțu, candidat la funcţia de procuror, diplome de merit cu menţiuni pentru rezultate bune, responsabilitate și comportament exemplar – Livia Mitrofan, candidat la funcţia de judecător, și Carolina Mariț, candidat la funcţia de procuror, precum şi diplome de merit cu menţiuni pentru spirit organizatoric deosebit în activitatea de şef de grupă – Dumitru Racoviță, candidat la funcţia de judecător, şi Radu Ceban, candidat la funcţia de procuror.

Pe parcursul activității sale, din 2009, Institutul Național al Justiției a mai lansat șapte promoții de audienți, pregătind pentru sistemul justiției, în cadrul formării inițiale, 82 de judecători și 152 de procurori.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti