Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Postuniversitaria. ELSA Suceava, tradiţie la CCR
05.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Universitatea „Ştefan cel Mare”, alături de ELSA Suceava, sub coordonarea conf. dr. Ignătescu Camelia, a menţinut tradiţia, organizând şi anul acesta stagiul de practică la Curtea Constituţională a României, în perioada 7-20 martie 2016, potrivit unui comunicat, dat publicității sâmbătă, 2 aprilie 2016.

Departamentul STEP al organizaţiei studenţeşti a oferit şansa studenţilor de a lua parte la un stagiu de practică ce a avut loc la Curtea Constituţională a României. Studenţii suceveni au desfăşurat practica pe o perioadă de două săptămâni, aprofundând cunoştinţele deja dobândite, precum şi acumulând alte informaţii noi din domeniu.

POSTUNIVERSITARIA este programul de practică, prin care se pune la dispoziția studenților în Drept și a tinerilor juriști posibilitatea de a participa la stagii de practică în domeniul juridic. Importanța acestui proiect pentru beneficiarii săi rezultă din aceea că pregătirea academică este îmbinată cu experiența profesională dobândită.

Curtea Constituțională a României (CCR) este unica autoritate de jurisdicție constituțională în România, independentă față de orice altă autoritate publică. Acesteia îi revine, conform Constituției României, rolul de garant al supremației legii fundamentale, astfel putem deduce importanţa informaţiilor ce pot fi primite direct de la unica sursă în domeniu.

Studenţii primei grupe au fost îndrumaţi pe perioada stagiului de Valentina Barbățeanu, magistrat-asistent, în calitate de tutore de practică, iar în ceea ce priveşte activităţile specifice din cadrul Compartimentului grefă, registratură şi arhivă, de către Ionela Marin, grefier.

Studenții celei de-a doua grupe au fost îndrumați pe perioada stagiului de către Simina Popescu, magistrat-asistent, în calitate de tutore de practică. În cadrul stagiului de practică, aceștia au participat la ședințele publice din cadrul CCR și au elaborat proiecte pe diverse teme, având acces la biblioteca Curţii Constituţionale a României și toate resursele acesteia.

De această experienţă au beneficiat studenţi, de la anul întâi de studiu, până la anul IV, stagiile desfăşurându-se în semestrul al doilea, interval în care 2 serii a câte 10 studenţi s-au pregătit, la Bucureşti, în domeniul juridic. De asemenea, aceştia au putut asista la şedinţele de judecată ale Curţii Constituţionale.

ELSA Suceava contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare şi Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti, implicând: stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii, traininguri sau procese simulate.

ELSA are un „efect garantat”, şi anume acela, de a-i determina pe tineri să evolueze în sistemul juridic.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.