Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members


Print Friendly, PDF & Email

Emod Veress: La fel de importantă este menținerea personalității juridice a societății
07.04.2016 | Elena ZOIȚA

Av. dr. Emod Veress, conferențiar universitar în cadrul UNIVERSITĂȚII SAPIENTIA (Cluj-Napoca), s-a referit, în cadrul dezbaterii Catch me if you can: executarea silită asupra părților sociale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibile soluții pentru păstrarea integrității societății în cazul executării silite a părților sociale.

Emod Veress: ”În Franța, există posibilitatea, în caz de vânzare silită, ca societatea cu răspundere limitată să aibă această posibilitate de a cumpăra propriile părți sociale la un preț determinat prin expertiză de evaluare, cu un singur scop: de anulare a acestor părți sociale. Creditorul primește sumele respective, societatea anulează acele părți sociale care au aparținut asociatului debitor, și, practic, acest lucru echivalează cu reducerea corespunzătoare a capitalului social. Dar, prin recunoașterea posibilității societății să achiziționeze propriile părți sociale și să anuleze aceste părți sociale, practic, societatea își va putea continua existența și activitatea cu ceilalți asociați care nu au calitatea de debitori și care poate că și-ar dori să activeze în continuare. Se poate reglementa și o procedură specifică prin care ceilalți asociați să aibă o prioritate legală la cumpărarea părților sociale oferite spre vânzare prin procedura licitației publice, adică în dreptul comparat există soluții. Aceste soluții ar trebui să fie studiate și soluția prezentă din Legea societăților, așa cum a fost recent modificată, să fie regândită în sensul de a prezerva existența societății, să le dăm și creditorilor partea lor de adevăr și de succes, dar eu cred că la fel de importantă este problema menținerii personalității juridice și menținerii pe piață a societății respective.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.