Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Moaştele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna
07.04.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 07:30, la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au poposit, spre închinare, Moaştele Sfântului Ierarh, ”Doctor fără de arginţi”, Luca al Crimeii. La ele s-au închinat salariaţii și elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, angajații Centrului Educativ Tîrgu Ocna, precum și minorii, tinerii si persoanele private de libertate aflate în custodia celor două unităţi, potrivit unui comunicat al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, semnat de Valeriu Ștefănescu – Purtător de cuvânt, dat publicității miercuri, 6 aprilie 2016.

2016-04-04 (7) (1)În spiritul educării tinerilor şi a respectului ce trebuie acordat faţă de adevăraţii mărturisitori şi mucenici ai credinţei, elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, minorii şi tinerii internaţi, profesorii şi ceilalţi salariaţi, alături de colegi din Centrul Educativ Tîrgu Ocna şi membri ai conducerii celor două unităţi, au participat la slujba Acatistului Sfântului Ierarh Doctor Luca al Crimeii. Slujba a fost oficiată de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, de preotul Florin Smarandi, coordonator al preoţilor capelani de penitenciare din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, şi de părintele Vartolomei Lucian, de la Parohia Larga. În cuvântul său, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a mulţumit pentru modul în care au răspuns cele peste 600 de suflete ce lucrează, învaţă sau sunt în detenţie în acest loc şi a vorbit celor prezenţi despre jertfa Sfântului Luca al Crimeei – ”doctor fără-de-arginţi” şi ”mărturisitor” al ortodoxiei în prigoana comunistă. Sărbătorit pe 11 iunie, Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeei şi Simferopolului a fost om de ştiinţă valoros şi vestit, profesor de chirurgie, apreciat în lumea medicală pentru descoperirile sale, dar şi un mare propovăduitor şi pătimitor pentru dreapta credinţă în vremea stăpânirii bolşevice din Rusia.

2016-04-04 (13)Momentul face parte din acţiunea mai amplă cu privire la memoria spaţiului concentraţionar în perioada comunistă, la mărturisirea şi jertfa martirilor, şi se înscrie în Proiectul activităţilor de Paşte, derulat în această perioadă la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Având convingerea că dezvăluirea adevărului istoric ne poate face să privim viitorul cu mai multă credinţă şi, mai ales, cu dorinţa de a învăţa din greşelile trecutului şi de a nu le mai repeta, conducerea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna își manifestă, astfel, toată deschiderea și disponibilitatea organizării unor astfel de activități, în vederea recuperării memoriei noastre pierdute, ca datorie morală faţă de martiri.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti