Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Guvernul a stabilit etapele de implementare a instrumentelor financiare pentru IMM în cadrul programelor finanțate din fonduri ESI pentru 2014-2020
07.04.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței din data de 6 aprilie 2016, rezultatele evaluării ex-ante a instrumentelor financiare menite întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) folosite ca instrumente de implementare în cadrul Programelor Operaționale finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții pentru perioada 2014-2020, și anume: Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional, potrivit unui comunicat, dat publicității miercuri, 6 aprilie 2016.

Suma totală alocată pentru instrumentele financiare, la nivelul programelor operaționale, este estimată a fi de aproximativ 431,8 mil. euro, din care 100 mil. euro constituie contribuția României la instrumentul financiar de tip garanție neplafonată din cadrul Inițiativei pentru IMM.

Pentru identificarea instrumentelor financiare optime, în cadrul evaluării ex-ante, s-a realizat o analiză a problemelor de piață specifice pentru fiecare obiectiv tematic.

În ceea ce privește problema legată de incapacitatea companiilor de a prezenta garanții colaterale suficiente pentru a obține credite, instrumentul financiar optim este instrumentul de garantare.

Un efect benefic al instrumentelor financiare este reprezzentat de atragerea finanțărilor private sau din alte surse publice, inclusiv de la instituții financiare internaționale. De altfel, ele pot conferi o înaltă valoare adăugată cantitativă prin efectul de multiplicare, socotit ca raport dintre suma finanțărilor totale acordate IMM și contribuția programelor operaționale.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate