« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Daniel Grădinaru: În rapoartele care se transmit periodic CE, România apare ca având o legislație care nu se aplică
08.04.2016 | Elena ZOIȚA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Jud. dr. Daniel Grădinaru, vicepreședinte al Curții de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noi suntem români, organizată de Societatea de Științe Juridice, la imperfecțiunile legislației actuale privind infracțiunile contra intereselor financiare al Uniunii Europene.

Daniel Grădinaru: ”Am constatat că sunt foarte multe cauze ce au fost instrumentate și soluționate definitiv sub aspectul fraudelor ce afectează bugetul Uniunii Europene sub aspectul cheltuielilor, respectiv al infracțiunilor prevăzute la art. 18¹ și art. 18² alin. (1) și (3), și deloc în ceea ce privește fraudele ce afectează bugetul sub aspectul veniturilor. Și atunci am căutat o explicație și am și găsit-o, cred eu. Având în vedere că faptele prin care se ocolește plata TVA-ului sau a taxelor vamale sunt incriminate în dispoziții speciale, respectiv, infracțiunea de contrabandă, în Codul fiscal, sau infracțiunea de evaziune fiscală din Legea nr. 241/2005, am realizat că, de fapt, ele sunt sancționate, însă nu sunt evidențiate nici în bilanțuri, nici în alte rapoarte la nivel european, ca fiind infracțiuni care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene. Așa încât, în rapoartele care se transmit periodic Comisiei Europene, România apare ca având o legislație care nu se aplică, cum este cazul acestor infracțiuni despre care am amintit, fiind vorba de instrumentarea acestor infracțiuni ca fiind alte infracțiuni.

 
Secţiuni: Drept penal, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD