Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Daniel Grădinaru: În rapoartele care se transmit periodic CE, România apare ca având o legislație care nu se aplică


8 aprilie 2016 | Elena ZOIȚA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, SELECTED

Jud. dr. Daniel Grădinaru, vicepreședinte al Curții de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noi suntem români, organizată de Societatea de Științe Juridice, la imperfecțiunile legislației actuale privind infracțiunile contra intereselor financiare al Uniunii Europene.

Daniel Grădinaru: ”Am constatat că sunt foarte multe cauze ce au fost instrumentate și soluționate definitiv sub aspectul fraudelor ce afectează bugetul Uniunii Europene sub aspectul cheltuielilor, respectiv al infracțiunilor prevăzute la art. 18¹ și art. 18² alin. (1) și (3), și deloc în ceea ce privește fraudele ce afectează bugetul sub aspectul veniturilor. Și atunci am căutat o explicație și am și găsit-o, cred eu. Având în vedere că faptele prin care se ocolește plata TVA-ului sau a taxelor vamale sunt incriminate în dispoziții speciale, respectiv, infracțiunea de contrabandă, în Codul fiscal, sau infracțiunea de evaziune fiscală din Legea nr. 241/2005, am realizat că, de fapt, ele sunt sancționate, însă nu sunt evidențiate nici în bilanțuri, nici în alte rapoarte la nivel european, ca fiind infracțiuni care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene. Așa încât, în rapoartele care se transmit periodic Comisiei Europene, România apare ca având o legislație care nu se aplică, cum este cazul acestor infracțiuni despre care am amintit, fiind vorba de instrumentarea acestor infracțiuni ca fiind alte infracțiuni.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică