Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mircea Sinescu: Poate coexista schimbarea destinației legale a fondurilor cu infracțiunea de obținere ilegală de fonduri?
11.04.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Mircea Sinescu, avocat în cadrul SINESCU & NAZAT, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noi suntem români, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea existenței unui concurs de infracțiuni în ceea ce privește infracțiunile contra intereselor financiare ale Uniuniii Europene.

Mircea Sinescu: ”Cred că trebuie abordată şi problema existenţei sau inexistenței sau interpretărilor, din nou, vom vedea cum va stabili practica judiciară, a existenţei unui concurs de infracţiuni în privinţa celor două infracţiuni din legea specială, art. 181 şi art. 182, în esenţă, obţinerea ilegală de fonduri din bugetul UE, respectiv deturnarea de fonduri din bugetul UE. Îmi permit să îmi exprim un punct de vedere sub acest aspect, s-a pus problema dacă poate coexista deturnarea de fonduri, adică schimbarea destinaţiei legale, în măsura în care acele fonduri au fost obţinute în mod ilegal, deci, prin urmare, având deja o infracţiune de obţinere ilegală de fonduri. A existat o opinie care, evident, a precizat faptul că nu va mai putea subzista ca un concurs de infracţiuni şi sub aspectul reţinerii deturnării de fonduri, având în vedere că, odată obţinute în mod ilegal, nu mai contează modul în care acestea sunt utilizate. Cred că nu este cea mai bună interpretare, optez pentru cea de-a doua, în sensul în care ader opiniei care precizează foarte clar că, şi prin modul în care este formulat textul legal de la art. 182, şi anume faptul că vorbim despre o destinaţie a fondurilor obţinute, fără a se preciza dacă legal sau nelegal, poate exista şi va exista un concurs de infracţiuni sub acest aspect.”

Selecţie realizată de Elena Zoiţa

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti