« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Alegerea Laurei-Maria Crăciunean, conf. univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale
07.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

La 5 aprilie 2016, la New York, în cadrul sesiunii de coordonare și management a Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC), candidata României, Laura-Maria Crăciunean, conferențiar univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, a fost aleasă, pentru un mandat de 4 ani (1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2020), membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR), potrivit unui comunicat, dat publicității joi, 7 aprilie 2016.

Laura fotografie1Alegerea Laurei-Maria Crăciunean, prin aclamare, de către statele membre ale ECOSOC, confirmă profilul profesional solid al candidatei nominalizate de Guvernul României, în activitatea comitetului activând, în calitate de experți, profesori de drept internațional de la cele mai prestigioase universități din lume.

În plus, acest nou mandat constituie o confirmare a activității, intense și de calitate, pe care Laura-Maria Crăciunean o desfășoară deja, încă din anul 2014, în cadrul ONU, în calitate de membru al Comitetului Consultativ al Consiliului Drepturilor Omului. În cadrul acestei din urmă structuri, a fost aleasă, pentru perioada 2016-2017, în funcția de vicepreședinte al Biroului de conducere.

Informații de fond și alte detalii:

Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR) este format din 18 experți (profesori de drept internațional, drepturile omului, relații internaționale etc.), nominalizați de guvernele statelor părți, dar care, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, acționează independent de acestea.

Comitetul are ca principală responsabilitate monitorizarea implementării la nivel național, de către statele părți, a Pactului Internațional cu privire la Drepturile Economice, Sociale și Culturale și, începând cu anul 2013, soluționează plângeri individuale și inter-statale care se referă la încălcarea de către state a unuia dintre drepturile cuprinse în acest pact.

România nu a mai fost reprezentată în acest comitet din anii 1980.

Activitatea comitetului a devenit foarte vizibilă și importantă și în contextul implementării prevederilor Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, adoptata de cele 193 de state membre ale Organizatiei Națiunilor Unite în luna septembrie 2015.

Alte detalii pot fi consultate aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.