Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

PJ Câmpina. Ucidere din culpă, distrugere din culpă, neluarea din culpă a măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. Constituire dosar

8 aprilie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

PJ Câmpina. Ucidere din culpă, distrugere din culpă, neluarea din culpă a măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. Constituire dosar.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a fost înregistrată o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, distrugerea din culpă şi neluarea din culpă a măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Dosarul are ca obiect accidentul de circulaţie petrecut în noaptea de 5/6 aprilie 2016, în jurul orei 03:05, pe DN1 – km. 90, în apropierea localităţii Câmpina, judeţul Prahova, când o autoutilitară ce tracta o semiremorcă s-a răsturnat, iar în urma evenimentului rutier a survenit decesul conducătorului auto.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că ansamblul de vehicule, care circula pe banda a 2-a în direcţia Ploieşti-Braşov, a acroşat separatorii din beton ce delimitau sensurile de mers, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe partea stângă, pe acostament. În urma răsturnării ansamblului s-a produs incendierea autoutilitarei, fără a fi afectată încărcătura transportată (acid sulfuric), fiind distruse indicatoare rutiere, un stâlp de susţinere a reţelei electrice şi a unei ţevi de transport gaze, fără a se constata scurgeri de gaze naturale.
Imediat după sesizarea accidentului prin sistemul unic de urgenţă 112, reprezentanţii ISU au luat măsuri de delimitare a perimetrului în vederea prevenirii oricărui pericol, iar în urma intervenţiei la faţa locului a rezultat că nu s-a constatat fisurarea semiremorcii, nefiind înregistrate alte pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică