Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Reuniunea Rețelei Judiciare Române în materie penală


8 aprilie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

A avut loc, la sediul Ministerului Justiției, în perioada 4–6 aprilie 2016, prima reuniune din acest an a Rețelei Judiciare Române în materie penală, organizată de către Ministerul Justiției, prin Direcţia Drept Internațional și Cooperare Judiciară (DDICJ), potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității joi, 7 aprilie 2016.

Au luat parte la această reuniune judecători și procurori, membri ai Rețelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curților de apel, parchetelor de pe lângă curțile de apel, Serviciului de cooperare judiciară, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și reprezentanți ai DDICJ.

Au fost dezbătute, în cadrul întrunirii, aspecte privind transpunerea în legislația română a următoarelor directive:
• Directiva 2014/41/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind ordinul european de anchetă în materie penală (cu termen de transpunere 22 mai 2017);
• Directiva 2013/48/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 octombrie 2013 privind dreptul de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale și al procedurilor privind mandatul european de arestare, precum și dreptul ca o persoană terță să fie informată în urma privării de libertate și dreptul de a comunica cu persoane terțe și cu autorități consulare în timpul privării de libertate (cu termen de transpunere noiembrie 2016).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică