Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Divizarea – de la libertate la limitare de voință
13.04.2016 | Cosmina SIMA


Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în situația în care are loc o divizare între două societăți, indiferent de voința părților, dispozițiile imperative ale Legii nr. 31/1990, respectiv art. 238 alin. (2), aplicabil în cauză, nu pot rămâne nerespectate. În speță, nici în hotărârile Adunărilor Generale Extraordinare a Asociaților ale celor două societăți, nici în Proiectul de divizare nu este prevăzută modalitatea de transferare a patrimoniului în schimbul unor acțiuni și, eventual, lichidități, așadar, dispozițiile art. 238 alin. (2) nu sunt întrunite. Mai mult, nici art. 241, despre care reclamanta susține că ar fi aplicabil, nu este respectat, deoarece nu este îndeplinită condiția de la lit. k) a acestui articol, adică prin Hotărârile A.G.E.A. și Proiectul de divizare nu sunt repartizate părțile sociale. (Decizia nr. 98 din 2 februarie 2016  pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect divizare societate)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate