BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Divizarea – de la libertate la limitare de voință

13.04.2016 | Cosmina SIMA
Abonare newsletter

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în situația în care are loc o divizare între două societăți, indiferent de voința părților, dispozițiile imperative ale Legii nr. 31/1990, respectiv art. 238 alin. (2), aplicabil în cauză, nu pot rămâne nerespectate. În speță, nici în hotărârile Adunărilor Generale Extraordinare a Asociaților ale celor două societăți, nici în Proiectul de divizare nu este prevăzută modalitatea de transferare a patrimoniului în schimbul unor acțiuni și, eventual, lichidități, așadar, dispozițiile art. 238 alin. (2) nu sunt întrunite. Mai mult, nici art. 241, despre care reclamanta susține că ar fi aplicabil, nu este respectat, deoarece nu este îndeplinită condiția de la lit. k) a acestui articol, adică prin Hotărârile A.G.E.A. și Proiectul de divizare nu sunt repartizate părțile sociale. (Decizia nr. 98 din 2 februarie 2016  pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect divizare societate)

Cosmina Sima

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week