Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Alba Iulia. Înșelăciune, folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată


13 aprilie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA-Alba Iulia. Înșelăciune, folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului A. M., la data faptelor reprezentant al unei societăți comerciale, în prezent președinte al Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de :
folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
înșelăciune, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007-2012, inculpatul A. M., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Sibiu mai multe declarații inexacte în sensul declarării unor suprafețe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață.
Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă, incluzând cu rea credință suprafața de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenţia Domeniilor Statului – Sibiu desfiinţat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

În perioada respectivă inculpatul a primit în total suma de 376.396,24 lei ce reprezintă fonduri nerambursabile.

În cauză, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Sibiu s-a constituit parte civilă cu suma totală de 449.779,13 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului A. M.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro