Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Iuliana Rîciu: Care este partea din decizia Consiliului Concurenței care poate fi atacată?


14.04.2016 | Elena ZOIȚA
Secţiuni: Concurență, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Iuliana Rîciu, Înalta Curte de Casație și Justiție, secția Contencios Administrativ și Fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Fapta recunoscută – pe jumătate iertată?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la viitoarele interpretări ale acțiunilor în anulare împotriva deciziilor Consiliului Concurenței.

Iuliana Rîciu:Aş vrea să supun discuţiei, sub aspect formal şi procedural, aceste dispoziţii legale şi să încercăm să găsim care a fost dorinţa legiuitorului atunci când a prevăzut această posibilitate a acţiunii în anulare împotriva deciziei Consiliului Concurenţei cu privire la recunoaştere. Recunoaşterea transpusă într-o decizie a Consiliului Concurenţei, care este un act administrativ cu caracter unilateral, individual, cu toate consecinţele ce decurg de aici, vorbim despre dreptul public şi nu despre dreptul privat, poate avea în vedere atât aspecte de constatare a faptei, cât şi aspecte referitoare la aplicarea amenzii. Din aceste dispoziţii constat că nu se face nicio distincţie între această situaţie de constatare şi de recunoaştere a faptei şi, pe de-o parte, cealaltă problemă avută în vedere de procedura recunoaşterii, respectiv diminuarea amenzii într-un cuantum de 10-30%. Deci iată că dispoziţiile legale nu sunt atât de clare, ele cred că vor naşte interpretări de-o parte şi de alta, iar instanţele vor fi puse în situaţia de a analiza care este partea din decizia Consiliului Concurenţei care poate fi atacată.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti