Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Cătălin Suliman: Noua procedură este o recunoaștere în faza incipientă a investigației, când părţile bâjbâie…


20.04.2016 | Elena ZOIȚA
Secţiuni: Concurență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Cătălin Suliman, Partner SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Fapta recunoscută – pe jumătate iertată?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectul recunoașterii în fața Consiliului Concurenței.

Cătălin Suliman: ”Noua procedură este o recunoaştere în faza incipientă a investigaţiei, când părţile bâjbâie, poate şi autoritatea bâjbâie. Suntem încă sub, să zicem, scutul prezumţiei de nevinovăţiei, există nişte suspiciuni şi totuşi părţile fac nişte calcule şi spun „nu vrem să atacăm” din varii motive şi atunci vrei să mergi să faci o recunoaştere şi întrebarea este ce se întâmplă cu acea parte în caz, partea mai rămâne în caz, iese din caz, pentru că de aici încep scenariile. Dacă partea rămâne în caz, oricând putem să facem comparaţie cu ceilalţi şi ceea ce spunea colega mea, da, sigur, ne vom uita dacă tratamentul aplicat părţii a fost unul favorabil sau nu şi asta mă aduce în situaţia în care îmi pun problema dacă să atac sau nu sau, dacă scot partea, întrebarea e probatoriul din caz, din cazul făcut de Consiliu, ce se întâmplă cu el faţă de parte. Consiliul a extras tot cazul meu şi îl va pune împotriva celorlalţi sau nu? Şi întrebarea e dacă face asta. Eu nu mai sunt în procedură, eu nu mai pot să explic niciun fel de document. De aici vin provocările.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii