Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Nicoleta Răduță: Insesizabilitatea unor bunuri poate fi prevăzută numai pe cale de excepție
22.04.2016 | Elena ZOIȚA


Exec. Nicoleta Răduță, BEJ RĂDUȚĂ NICOLETA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Catch me if you can: executarea silită asupra părților sociale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la caracterul sesizabil al părților sociale.

Nicoleta Răduță: ”Eu cred că, în cazul executării silite, părțile sociale au putut constitui obiectul unei urmăriri, chiar și înainte ca acest aspect să fie reglementat în mod expres de către Codul de procedură civilă. În cadrul executării silite, controlul a ceea ce poate fi executat sau nu poate fi executat, eu cred că se realizează foarte facil prin a răspunde la întrebarea: debitorul ar putea să dispună de bunul respectiv? În situația în care constatăm că este vorba de un bun care poate fi înstrăinat pe cale convențională, atunci logic și firesc ar fi ca acel bun să poată fi înstrăinat și pe calea executării silite, prin urmare, e drept, nu am fost niciodată de acord cu poziția ce arăta că părțile sociale sunt bunuri insesizabile. Astfel, insesizabilitatea unor bunuri poate fi prevăzută numai pe cale de excepție și numai printr-o prevedere expresă a legii.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate