Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Plata anticipată a ratelor de leasing de către debitoarea falită


21 aprilie 2016 | Alina Maria HAȚEG

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a decis că plata anticipată a ratelor de leasing, atâta timp cât a avut drept consecință dobândirea proprietății bunului utilizat, adică o creștere a activului patrimonial al debitoarei falite, nu poate fi considerată ca fiind act fraudulos, deoarece majorarea activului patrimonial al debitoarei cu o valoare a bunului utilizat mai mare decât valoarea plăților făcute anticipat, nu poate fi considerată a fi prejudiciabilă pentru ceilalți creditori ai societății falite. Deși se poate accepta că prin pretinsa plată anticipată a acestor rate de leasing, administratorul debitoarei falite a urmărit un folos patrimonial, în sensul înlăturării riscului urmăririi patrimoniului său propriu, aceste plăți nu au cauzat propriu-zis o pagubă în patrimoniul debitoarei falite și implicit a creditorilor acesteia, deoarece au înlesnit dobândirea proprietății asupra bunului contractat, care astfel a intrat în patrimoniul debitoarei urmând a servi drept gaj general al creditorilor acesteia. (Decizia 426 din 02 decembrie 2015, pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect anulare acte frauduloase)

Alina Maria Hațeg

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii