Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Transparență fiscală pentru multinaționale


18 aprilie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate

Comisia Europeană a propus marți, 12 aprilie 2016, introducerea unor cerințe de raportare publică pentru cele mai mari companii care își desfășoară activitatea în UE, în scopul transparentizării impozitării acestora, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității marți, 12 aprilie 2016.

Vicepreședintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro și dialogul social, a declarat: „Combaterea evaziunii fiscale reprezintă o prioritate de prim rang a actualei Comisii. Cooperarea strânsă între autoritățile fiscale trebuie să fie însoțită de transparență publică. Prin măsurile adoptate, se facilitează accesul public la informațiile privind impozitele pe profit plătite de grupurile multinaționale fără a se impune noi sarcini asupra IMM-urilor și respectându-se secretul de afaceri. Prin adoptarea acestei propuneri, Europa își demonstrează poziția de lider în lupta împotriva evaziunii fiscale”.

Pentru a se asigura că grupurile mari publică anual un raport prezentând profitul și impozitele acumulate și plătite în fiecare stat membru, propunerea va modifica Directiva contabilă (Directiva 2013/34/UE). Informațiile vor rămâne disponibile pentru o perioadă de cinci ani.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică