Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Eugenia Marin: În anul următor, Curtea de Conturi poate să verifice modul de implementare a măsurilor
25.04.2016 | Elena ZOIȚA

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Eugenia Marin, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secția contencios administrativ și fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Orice naș își are nașul: controlul Curții de Conturi, organizată de Societatea de Științe Juridice, la posibilitatea contestării actelor Curții de Conturi.

Eugenia Marin: ”Părerea mea este că, într-o asemenea ipoteză în care nu se contestă un act al Curţii de Conturi prin care s-a stabilit un prejudiciu estimativ şi entitatea este obligată să ia măsuri, nu ştiu dacă se poate ajunge la tranzacţie, dar, de exemplu, dacă este vorba despre drepturi salariale, ar putea, eventual, să ia nişte angajamente de plată. Eu zic că, în condiţiile în care se ia un angajament, poate pe o sumă mai mică, cu siguranţă, în anul următor, Curtea de Conturi, când vine să verifice modul în care au fost implementate măsuri pentru recuperarea prejudiciului estimat, poate să verifice. Dacă va constata că măsura luată nu este cea corectă, va întocmi un nou raport de control în care va constata ceea ce spuneţi dumneavostră, că nu s-a dus la îndeplinire. Nimic nu împiedică entitatea verificată ca acel control făcut ulterior să meargă, chiar dacă prima dată nu a contestat, a doua oară poate să meargă în instanţă şi să îşi facă apărările pe care ea le consideră necesare: faptul că exista pericolul iminent de prescripţie, faptul că a fost singura modalitate pentru că, dacă ar fi acţionat în instanţă, s-ar fi opus prescripţia. Bineînţeles că un judecător va aprecia în ce măsură apărările formulate de către entitate sunt sau nu corecte.”

* Selecție realizată de Elena Zoița

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti