Varia
JURIDICE

Republica Moldova. Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu primarii din raionul Orhei
21.04.2016 | Irina RÎMARU

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 18 aprilie 2016, Vladimir Cebotari, ministrul justiției, a avut intâlniri de lucru în teren cu primarii satelor/comunelor, consilierii și vicepreședinții din raionul Orhei. Oficialul a subliniat necesitatea de a le raporta frecvent, de a menține comunicarea continuă și puntea de dialog neîntreruptă dintre Guvern și autoritățile publice locale (APL), potrivit justice.gov.md.

Vladimir Cebotari: „Toți partenerii noștri de dezvoltare, din vest sau din est, spun că nici un alt Executiv precedent nu s-a mișcat atât de rapid și nu a avut atât de multe realizări într-o perioadă atât de scurtă. Acționând strategic, nu ne dorim să treacă un an sau zece. În multe sectoare deja începem să avem anumite progrese. Pentru a vedea impactul politicilor în republică, dacă deciziile luate la Chișinău se aplică. Trebuie să avem un dialog continuu, înțelegere și susținere. Măsurile ce le realizăm să fie corect percepute și implementate de către judecători, procurori, executori judecătorești, administratorii procedurilor de insolvabilitate, avocați și notari. E dificil. Toți opun rezistență. E cel mai greu probabil să schimbi gradul de confort al anumitor sectoare pentru că le era bine. Dacă noi cu dumneavoastră ne vom mișca în continuare la fel de rapid și nu vom stopa procesele pe care astăzi le dezvoltăm, în luna iulie vom avea deblocate finanțările externe. Va trebui să găsim cu toate APL-urile un mecanism în care, săptămânal, să existe un delegat al ministerului, care să vină în teritoriu să primească informațiile. Noi suntem determinați să schimbăm lucrurile indiferent de interese, de vectori politici. Noi ne gândim la țară și le vom modifica așa ca cetățeanul să le simtă. Poate unele lucruri se vor derula cu un tempou mai lent, dar nu și într-o direcție greșită”.

Vladimir Cebotari a fost prezent la Orhei împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Oficialii, însoțiți de președintele raionului, Tudor Golub, au oferit răspunsuri la un șir de întrebări primordiale ale primarilor pe domeniul justiției, a ordinii publice, cum am putea să îmbunătățim starea de lucruri și au asigurat că vor interveni prompt la soluţionarea problemelor.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti