Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Avocat pus sub control judiciar pentru șantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată


21 aprilie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Secţiuni: Activitate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

DNA-Galați. Șantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului L. V.-M., avocat în cadrul Baroului Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
șantaj (în formă continuată),
fals material în înscrisuri oficiale (în formă continuată),
uz de fals (în formă continuată)
fals în înscrisuri sub semnătură privată (în formă continuată).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada martie-septembrie 2015, inculpatul L. V.-M., în calitate de avocat în cadrul Baroului Galați, a depus la o instanță de judecată mai multe documente falsificate chiar de el, în vederea producerii unor consecințe juridice, prin care i-a înscenat unei persoane de sex femeiesc două procese civile în care un așa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenței unui împrumut. De menționat este faptul că inculpatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanța de judecată.
Prin această conduită infracțională, inculpatul a urmărit să continue o relație sentimentală cu persoana respectivă, în contextul în care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistență juridică.
Deoarece persoana respectivă nu era interesată de serviciile juridice oferite de inculpat și nici de începerea unei noi legături sentimentale cu acesta, în perioada 7-17 decembrie 2015, avocatul L. V.-M. i-a transmis mai multe mesaje tip sms sau afișate pe ușa locuinței ce conțineau amenințări cu acte de violență și chiar cu moartea, dacă nu va achita presupusa datorie (treptat majorată până la nivelul de 25.000 euro) către așa-zisul creditor.
Respectivele amenințări i-au produs persoanei respective o incontestabilă stare de temere, constrângerea neavând scopul de a o determina pe aceasta să plătească suma respectivă de bani, ci speriată cu eventuale acte grave de violență și pusă în postura aparentă de a plăti prin constrângere cei 25.000 euro, aceasta să apeleze la serviciile de asistență juridică ale inculpatului L. V.-M.
Ulterior, inculpatul urma să deturneze respectivul prilej (în mod insidios creat de el) pentru a determina persoana respectivă să accepte inițierea cu el a unei noi relații sentimentale.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Curții de Apel Galați, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro