Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Luare de mită, spălare de bani, dare de mită. Urmărire penală
21.04.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA. Luare de mită, spălare de bani, dare de mită. Urmărire penală.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:
F. D., primar al municipiului Târgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
F. D. A., fiul primarului municipiului Târgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la luare de mită,
spălare de bani,
M. M.-N., om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
dare de mită,
spălare de bani.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Târgu-Mureș, suspectul F. D., au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului „Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri M. M.-N., în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Târgu Mureș.
Acest lucru a fost urmat, la data de 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul M. M.-N. și fiul primarului municipiului Târgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș, în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.
La data de 30 martie 2015, suspectul F. D. A. a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.
În cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, suspectul F. D. a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului M. M.-N., referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureș).

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti