« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

MJ ref. acțiunea de pichetare inițiată de Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune
22.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Pe fondul acțiunii de pichetare începută de Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP), Ministerul Justiției apreciază că se impun o serie de precizări, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității joi, 21 aprilie 2016.

”Ministrul justiției a discutat cu membrii de sindicat din cadrul Serviciului de Probațiune București despre revendicările acestora încă din prima zi de pichetare – 13 aprilie 2016.

Ministrul Justiției a solicitat Direcției Naționale pentru Probațiune să scoată imediat la concurs 28 de posturi de consilier de probațiune vacante în prezent. Ministrul Justiției este la curent cu volumul foarte mare de dosare repartizate fiecărui consilier de probațiune și obligațiile acestora către instanță, și subliniază că va cere suplimentarea numărului de posturi cu ocazia primei rectificării bugetare din acest an.

După aproape trei ani de la adoptarea Legii  nr. 252/2013 privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune, serviciile de probațiune din întreaga țară încă nu beneficiază de asigurarea pazei de către Jandarmeria Română, în temeiul art. 119 alin. (5) din legea mai sus menționată. În acest context, și având în vedere riscurile la care sunt expuși consilierii de probațiune în exercitarea atribuțiilor legale, Ministerul Justiției a intensificat comunicarea cu Ministerul Afacerilor Interne privind urgentarea demersurilor necesare pentru asigurarea pazei serviciilor de probațiune cu efective de jandarmi.

Referitor la drepturile salariale ale personalului de probațiune, ministrul justiției recunoaște necesitatea îmbunătățirii acestora, pentru o justă recunoaștere a importanței muncii în sistemul de probațiune. Aceste demersuri vor fi susținute în cadrul procesului de corectare a inechităților salariale din sistemul bugetar, dar si în contextul promovării noului statut al personalului de probațiune – restant de peste 3 ani.

Pe termen lung, Ministerul Justiției vizează recuperarea decalajelor înregistrate în ultimii ani cu privire la consolidarea sistemului probațiune și a luat măsuri pentru includerea priorităților de dezvoltare instituțională în cuprinsul unor documente strategice precum: Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020; Calendarul de măsuri necesare îmbunătățirii condițiilor de detenție și a sistemului de probațiune, elaborat în temeiul Memorandumului aprobat de Guvern la data de 19 ianuarie 2016; Strategia de dezvoltare a sistemului național de probațiune din România pentru perioada 2016-2020.

În cuprinsul acestor documente strategice se regăsesc ca priorități: suplimentarea etapizată a resurselor umane alocate sistemului de probațiune pentru a răspunde volumului de activitate în creștere; asigurarea infrastructurii fizice și IT pentru a garanta o dezvoltare sustenabilă a acestui sistem. În acest sens, Ministerul Justiției a inițiat un dialog cu Ministerul Finanțelor Publice pentru identificarea resurselor bugetare necesare.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.