Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Inadmisibilitatea contestației formulate împotriva raportului de inspecție fiscală
22.04.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Fiscalitate, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că  raportul de inspecţie fiscală nu este un act administrativ în sensul art. 41 din O.G. nr. 92/2003 privind C. proc. fisc. (art. 1 pct. 1 NCPF), nici un titlu de creanţă în accepţiunea dispoziţiilor art. 110 alin. (3) din C. proc. fisc. (art. 1 pct. 37 NCPF), fiind un document în care sunt consemnate constatările organelor de inspecţie fiscală, care stă la baza emiterii deciziei de impunere. Prin urmare, Înalta Curte a reținut că, faţă de dispoziţiile art. 205 C. proc. fisc. (art. 268 NCPF), potrivit cărora se poate formula contestaţie potrivit legii împotriva titlului de creanţă şi împotriva actelor administrativ fiscale, în mod corect instanţa de fond a validat soluţia de respingere ca inadmisibilă a contestaţiei fiscale împotriva raportului de inspecţie fiscală, în speță, neformulându-se contestație și împotriva deciziei de impunere. (Decizia nr. 4839 din 18 decembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti