Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Curtea de Apel Ploiești. Implicare în derularea Programului „Școala Altfel”


22 aprilie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Cu ocazia derulării Programului educațional „Școala Altfel”, Curtea de Apel Ploiești a primit, în perioada 18–21 aprilie 2016, vizita elevilor din mai multe unități școlare din învățământul ploieștean, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Ploiești, semnat de jud. Cristina Georgescu – Purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 22 aprilie 2016.

În cadrul acestui program, elevi din ciclul gimnazial şi liceal de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești au vizitat sediul Curții de Apel Ploiești.

Cu această ocazie, cei 211 elevi și profesorii însoțitori au fost preluați de către judecătorul Cristina Georgescu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Ploiești, care le-a prezentat informații utile despre specificul activității instanței de judecată, circuitul unui dosar, precum și etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, aceștia asistând și la desfășurarea ședințelor de judecată.

Participanților le-au fost acordate, la finalul vizitei, diplome de participare și materiale de prezentare a sistemul judiciar.

Prin derularea acestei acțiuni, Curtea de Apel Ploiești a contribuit din punct de vedere practic, la promovarea educației juridice în școlile și liceele prahovene, prin facilitarea  accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept și urmărirea aplicării lor practice, astfel cum se menționează și în “Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro