Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Curtea de Apel Ploiești. Implicare în derularea Programului „Școala Altfel”
22.04.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cu ocazia derulării Programului educațional „Școala Altfel”, Curtea de Apel Ploiești a primit, în perioada 18–21 aprilie 2016, vizita elevilor din mai multe unități școlare din învățământul ploieștean, potrivit unui comunicat al Curții de Apel Ploiești, semnat de jud. Cristina Georgescu – Purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 22 aprilie 2016.

În cadrul acestui program, elevi din ciclul gimnazial şi liceal de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești au vizitat sediul Curții de Apel Ploiești.

Cu această ocazie, cei 211 elevi și profesorii însoțitori au fost preluați de către judecătorul Cristina Georgescu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Ploiești, care le-a prezentat informații utile despre specificul activității instanței de judecată, circuitul unui dosar, precum și etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, aceștia asistând și la desfășurarea ședințelor de judecată.

Participanților le-au fost acordate, la finalul vizitei, diplome de participare și materiale de prezentare a sistemul judiciar.

Prin derularea acestei acțiuni, Curtea de Apel Ploiești a contribuit din punct de vedere practic, la promovarea educației juridice în școlile și liceele prahovene, prin facilitarea  accesului elevilor la cunoștințe elementare de drept și urmărirea aplicării lor practice, astfel cum se menționează și în “Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.