Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Demisie fără preaviz
29.04.2016 | Codul muncii PRO


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Reclamantul, avand functia de gestionar la societatea parata, a facut dovada incalcarii de catre societate a obligatiilor care ii reveneau, cu consecinta dreptului acestuia de a demisiona fara preaviz. Astfel, reclamantul a dovedit ca a inregistrat la societatea parata o serie de sesizari scrise privind nereguli legate de receptia, manipularea, pregatirea comenzilor si, ulterior, vanzarea produselor fara introducerea datelor logistice, introducerea eronata si intarzierea corectiilor, existenta rapoartelor de conversie eronate, inregistrarea eronata a codurilor de bare de catre departamentul „productie” etc. Toate aceste nereguli erau apte sa produca efecte in situatia reclamantului gestionar, care risca sa raspunda patrimonial pentru lipsuri in gestiune care nu ii erau imputabile. Asadar, decizia de concediere disciplinara emisa de angajator ulterior demisiei fara preaviz a salariatului si intemeiata pe pretinsa abatere disciplinara a absentarii de la serviciu, este lovita de nulitate. Prin urmare, in mod corect prima instanta a apreciat ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 81 alin. final C. muncii, in sensul existentei dreptului salariatului de a demisiona fara preaviz, a anulat decizia de concediere si a constatat ca raportul de munca al contestatorului a incetat prin demisie, in baza art. 55 lit. c) C. muncii. (Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 5158/R din 2 octombrie 2012, in Revista romana de dreptul muncii nr. 8/2012) 

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Demisie fără preaviz”

  1. Vasile BLOJ spune:

    Frumos si util, e bine de stiut, felicitari si aprecieri Juridice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate