Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Demisie fără preaviz
29.04.2016 | Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Reclamantul, avand functia de gestionar la societatea parata, a facut dovada incalcarii de catre societate a obligatiilor care ii reveneau, cu consecinta dreptului acestuia de a demisiona fara preaviz. Astfel, reclamantul a dovedit ca a inregistrat la societatea parata o serie de sesizari scrise privind nereguli legate de receptia, manipularea, pregatirea comenzilor si, ulterior, vanzarea produselor fara introducerea datelor logistice, introducerea eronata si intarzierea corectiilor, existenta rapoartelor de conversie eronate, inregistrarea eronata a codurilor de bare de catre departamentul „productie” etc. Toate aceste nereguli erau apte sa produca efecte in situatia reclamantului gestionar, care risca sa raspunda patrimonial pentru lipsuri in gestiune care nu ii erau imputabile. Asadar, decizia de concediere disciplinara emisa de angajator ulterior demisiei fara preaviz a salariatului si intemeiata pe pretinsa abatere disciplinara a absentarii de la serviciu, este lovita de nulitate. Prin urmare, in mod corect prima instanta a apreciat ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 81 alin. final C. muncii, in sensul existentei dreptului salariatului de a demisiona fara preaviz, a anulat decizia de concediere si a constatat ca raportul de munca al contestatorului a incetat prin demisie, in baza art. 55 lit. c) C. muncii. (Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 5158/R din 2 octombrie 2012, in Revista romana de dreptul muncii nr. 8/2012) 

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti