Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Conținutul regulamentului intern


4 mai 2016 | Codul muncii PRO

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Daca la data intocmirii regulamentului intern exista deja un contract colectiv de munca la nivel de unitate, de grup de unitati sau de sector de activitate, dispozitiile regulamentului nu vor putea reglementa aspectele la care se refera contractele decat intr-o maniera mai favorabila pentru salariati. In schimb, aparitia unor contracte colective aplicabile dupa intocmirea regulamentului intern determina incidenta de drept a clauzelor acestora referitoare la aspectele reglementate si de regulamentul intern. Pe un singur aspect, insa, cel al abaterilor disciplinare, se poate admite prioritatea regulamentului intern in raport cu contractele colective de munca, avand in vedere ca prerogativa disciplinara apartine exclusiv angajatorului, ceea ce ii confera dreptul de a inlatura, prin vointa sa unilaterala, ceea ce s-a negociat pe cale colectiva, indiferent de nivel. (Ana Stefanescu, Acte normative intocmite sau negociate de angajator, in Revista romana de dreptul muncii nr. 6/2012)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii