Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cercetarea accidentului de muncă


13 mai 2016 | Codul muncii PRO

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

De vreme ce prin procesul-verbal de cercetare a accidentului de munca s-au stabilit cauzele producerii accidentului si persoanele vinovate, instanta investita cu solutionarea cererii de despagubiri, formulata de salariatul accidentat, nu putea sa modifice concluziile acestuia in sensul stabilirii vinovatiei unice a victimei insesi. Aceasta concluzie se impune fata de imprejurarea ca procesul-verbal de cercetare a accidentului de munca nu a fost atacat pe calea speciala prevazuta de art. 29 din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca si art. 177 din Normele metodologe de aplicare a acestei legi, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, care, la randul ei, ar fi trebuit urmata de contestatia la instanta competenta de contencios administrativ. (Nora Andreea Daghie, Comentariu la decizia civila nr. 22/R din 13 ianuarie 2014, pronuntata de Curtea de Apel Galati, in Revista romana de dreptul muncii nr. 4/2014)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii