Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cercetarea accidentului de muncă
13.05.2016 | Codul muncii PRO

JURIDICE - In Law We Trust

De vreme ce prin procesul-verbal de cercetare a accidentului de munca s-au stabilit cauzele producerii accidentului si persoanele vinovate, instanta investita cu solutionarea cererii de despagubiri, formulata de salariatul accidentat, nu putea sa modifice concluziile acestuia in sensul stabilirii vinovatiei unice a victimei insesi. Aceasta concluzie se impune fata de imprejurarea ca procesul-verbal de cercetare a accidentului de munca nu a fost atacat pe calea speciala prevazuta de art. 29 din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca si art. 177 din Normele metodologe de aplicare a acestei legi, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, care, la randul ei, ar fi trebuit urmata de contestatia la instanta competenta de contencios administrativ. (Nora Andreea Daghie, Comentariu la decizia civila nr. 22/R din 13 ianuarie 2014, pronuntata de Curtea de Apel Galati, in Revista romana de dreptul muncii nr. 4/2014)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO