Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Prescripția recuperarii pagubelor pricinuite de salariat
17.05.2016 | Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Momentul de inceput al curgerii termenului de prescriptie de 3 ani pentru recuperarea pagubelor pricinuite de salariat este cel tarziu momentul la care angajatorul ar fi trebuit sa cunoasca paguba. In speta, acest moment este marcat de data de 30 septembrie 2004, adica termenul limita stabilit in sarcina conducerii prin procesul-verbal prin care s-a finalizat controlul gestionar de fond, pentru verificarea si analiza tuturor pozitiilor care exprimau debite, cu o vechime mai mare de un an, necuprinse in sondajul organului de control. Depasirea acestui termen limita este imputabila conducerii, care nu poate pretinde sa lege declansarea curgerii prescriptiei de momentul cand aceasta gaseste timpul si disponibilitatea necesara pentru a face verificarile cu privire la pagubele produse de salariatii sai. In caz contrar, ar insemna ca eventualele conduite pagubitoare ale salariatilor sa fie marcate de ani buni de incertitudini, confuzie si imprevizibil, desi exista posibilitatea cunoasterii lor de catre organul de conducere. (Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 3572/R din 31 mai 2011, rezumata de Petrica Arbanas, in Revista romana de dreptul muncii nr. 7/2011)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti