Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Cazuri de concediere disciplinară
11.05.2016 | Codul muncii PRO

JURIDICE - In Law We Trust

Sunt apte sa atraga concedierea disciplinara si abaterile de la normele de comportare la locul de munca, cum ar fi: crearea de stari tensionate in colectiv, injurii la adresa colegilor sau sefilor, lovirea acestora, insubordonarea. De asemenea, sunt sanctionabile si abaterile de la normele de comportament comise in afara programului de lucru, dar in incinte apartinand angajatorului, cum ar fi la club, la cantina, la camin etc. Insa, de regula, abaterile de la normele de comportament in societate sau in familie nu pot constitui motive de sanctionare disciplinara. Prin exceptie, exista anumite profesii in care conduita in afara locului de munca poate genera situatii incompatibile cu profesia exercitata, cum ar fi cazul magistratilor, al personalului didactic, al diplomatilor. Prin urmare, in cazul acestor persoane, abaterile de la normele de comportare in familie si societate pot atrage desfacerea disciplinara a contractului de munca. (Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, 2004, p. 493)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO