Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Cazuri de concediere disciplinară


11 mai 2016 | Codul muncii PRO

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Sunt apte sa atraga concedierea disciplinara si abaterile de la normele de comportare la locul de munca, cum ar fi: crearea de stari tensionate in colectiv, injurii la adresa colegilor sau sefilor, lovirea acestora, insubordonarea. De asemenea, sunt sanctionabile si abaterile de la normele de comportament comise in afara programului de lucru, dar in incinte apartinand angajatorului, cum ar fi la club, la cantina, la camin etc. Insa, de regula, abaterile de la normele de comportament in societate sau in familie nu pot constitui motive de sanctionare disciplinara. Prin exceptie, exista anumite profesii in care conduita in afara locului de munca poate genera situatii incompatibile cu profesia exercitata, cum ar fi cazul magistratilor, al personalului didactic, al diplomatilor. Prin urmare, in cazul acestor persoane, abaterile de la normele de comportare in familie si societate pot atrage desfacerea disciplinara a contractului de munca. (Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, 2004, p. 493)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PRO  www.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. 

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABA, coordonator Codul muncii PRO

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii