Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

2016 – Extraordinara ediție a Hexagonului Facultăților de Drept, desfășurată la Iași
25.04.2016 | Nicolae CÎRSTEA

Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Capitala politică, administrativă și culturală a Moldovei a fost pentru câteva zile capitala juridică a României, pe linie academică, aici desfășurându-se, între 20 și 23 aprilie, recunoscuta competiție universitară ”Hexagonul Facultăților de Drept”.

În mod fericit, această ediție s-a derulat sub bunele auspicii pe care le-a generat recenta câștigare a poziției de rector de către domnul Tudorel Toader, fost decan al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza”. În acest context, nici nu exista alternativă, pentru ca acest concurs și această ediție să nu fie unele excelent organizate. Am asistat, iată, la o repetare a situației de acum trei ani, când, în 2013, la Craiova, cu ocazia derulării Hexagonului, a fost inaugurată cea mai modernă clădire a unei facultăți de drept, și nu numai, din România.

Pentru a permite delegațiilor, care anual sunt găzduite prin rotație de către fiecare facultate participantă, răgazul necesar revenirii acasă, de câțiva ani startul concursului se dă cu o zi mai devreme, miercurea, când are loc festivitatea de deschidere, urmând a se încheia sâmbătă, ceea ce oferă oaspeților confortul întoarcerii acasă de sâmbătă, putând avea în ziua de duminică o zi de odihnă.

Cel mai longeviv concurs universitar a avut în gazdele de la Iași exponentul amfitrionului perfect, detaliile organizatorice aducând laude unanime din partea oaspeților din țară, dar și din Republica Moldova, care participă de trei ani la acest concurs cu statut de invitat. Decanul Sergiu Băieșu și-a dorit mult alăturarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Chișinău la acest concurs, iar anul viitor colegii din România au fost de acord să dea un an de răgaz pentru pregătire Facultății de Drept din Sibiu, urmând ca, în 2017, acest concurs să se desfășoare la Chișinău și, un an mai târziu, în 2018, la Sibiu. Iată cum oameni, dar și instituții creează un pod peste Prut care consolidează relații, percepții și depășește bariere pe care uneori nici politica/politicul nu le pot trece.

După deschiderea de miercuri, 20 aprilie, din Aula „Mihai Eminescu”, a urmat o a doua zi, 21 aprilie, dedicată probelor științifice, și o a treia, 22 aprilie, celor sportive. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 23 aprilie, în aceeași aulă, care se bucură de o superbă pictură intitulată „Galaxia iubirii”, semnată, în 2002, de Sabin Bălașa. Marele câștigător al acestei ediții a fost Facultatea de Drept din Craiova, care a intrat pentru prima dată în posesia trofeului rezervat locului I.

Prezenta ediție a consolidat, o dată în plus, atributele și renumele acestui concurs. Au fost reconfirmate excelența, competitivitatea, rigurozitatea, care întregesc fericit o tradiție de peste patru decenii.

Partener tradițional al Hexagonului, UNIVERSUL JURIDIC s-a transformat anul acesta într-un canal de comunicare, ce a reflectat o ediție extraordinară prin transmisii în direct, interviuri, dar și printr-o ediție specială a emisiunii LEGAL POINT. Este necesar ca excelența, renumele și atuurile acestei competiții să fie comunicate și promovate.

Felicitări gazdelor, oaspeților și, în special, studenților pe care acest concurs îi va ajuta în carieră, dar mai ales în viață!”

Nicolae Cîrstea

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti