Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

România la CEDO. Cauza pendinte Bădoiu. Pretinse rele tratamente suferite din partea poliției, lipsa unei anchete prompte și articolul 3 din Convenție


26 aprilie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Adina MIHALACHE
Secţiuni: Activitate parchete, CEDO, Drept penal, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 5365/16

George Vichente BĂDOIU împotriva României
introdusă în 5 ianuarie 2016 și comunicată în 24 februarie 2016

1. Obiectul cauzei:

Cererea se referă la pretinse rele tratamente suferite de reclamant din partea poliției și la lipsa unei anchete prompte și efective din partea autorităților naționale privind plângerea sa.

2. Întrebări adresate părților:

2.1. A fost reclamantul supus la rele tratamente, cu încălcarea articolului 3 din Convenție, ca urmare a actelor ce ar fi fost comise asupra lui de către trei ofițeri de poliție în data de 8 octombrie 2010?
2.2. Au efectuat autoritățile o anchetă efectivă în perioada 2010 – 2015 privind acuzațiile reclamantului în temeiul articolului 3?
2.3. În special, a îndeplinit ancheta în cauză cerințele prevăzute în hotărârea interlocutorie pronunțată de judecătorul de cameră preliminară a Curții de Apel Timișoara la 14 mai 2014?
2.4. A îndeplinit ancheta penală efectuată de autoritățile naționale condițiile de adecvare și promptitudine impuse de obligațiile procedurale prevăzute la articolul 3 din Convenție?

Adina Mihalache (traducere)
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Mihaela Mazilu-Babel (selecție și supervizare traducere)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro