« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Baroul București. Programul „Școala Altfel“
26.04.2016 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Bucuresti si-a asumat, printre altele, obiectivul de a se implica in proiectele sociale ale comunitatii din care face parte, in vederea formarii unei mai bune si complete imagini despre importanta avocatului in societate, potrivit unui comunicat al Baroului Bucuresti, semnat de av. dr. Ion Dragne – Decan, dat publicitatii luni, 25 aprilie 2016.

In acest scop, in cadrul Programului „Scoala Altfel“, Consiliul Baroului Bucuresti a organizat joi, 21 aprilie 2016, orele 11:00, o vizita a unor grupuri de elevi, interesati sa cunoasca lumea avocaturii bucurestene si, poate, de urmarea unei cariere juridice, din cadrul liceelor Colegiul National „Elena Cuza“, Liceul Teoretic „Dante Alighieri“ si Colegiul National „Mihai Viteazu“,  la sediul baroului, in Sala de Festivitati „Flavius Teodosiu“, a Baroului Bucuresti.

Intr-o atmosfera relaxata, elevii au fost intampinati de Decanul Baroului Bucuresti, avocat dr. Ion Dragne, de consilierii avocati Nicu Tiberius, Octavian Popescu si Mihai Tanasescu, precum si de avocatul Mihaela Olaru, care s-a implicat voluntar in buna organizare a evenimentului.

Prin luarile de cuvant ale gazdelor, elevii au fost introdusi in lumea avocaturii, fiindu-le prezentate, intr-o maniera captivanta si plina de umor, aspecte ale vietii profesionale.

Cei peste 30 de elevi au avut ocazia sa afle despre istoricul si organizarea profesiei de avocat si despre functionarea baroului, prin prezentarea site-ului baroului si vizitarea Salii de Consiliu, dar si a salilor unde isi desfasoara activitatea compartimentele functionale ale baroului.

Un interes aparte a fost manifestat de elevi cu ocazia vizitarii biroului Decanului, unde acesta le-a prezentat pagini de istorie si momente marcante retinute in Cartea de Aur a Baroului Bucuresti.

Elevii au avut ocazia sa probeze robe de avocat si sa rasfoiasca volume cu Codul civil si penal, multi dintre ei fotografiindu-se in aceste ipostaze inedite.

Vizita sediului baroului a fost urmata de insotirea elevilor in spatiile detinute de Baroul Bucuresti (Serviciul de Asistenta Judiciara, Biblioteca, Camera Avocatilor), precum si in spatiile unde este permis accesul publicului din Curtea de Apel Bucuresti, cu sprijinul acordat de catre conducerea instantei.

Intreaga manifestare a fost primita cu un mare interes de catre elevi, fapt ce poate fi remarcat si din fotografiile realizate pe durata vizitei.

Baroul Bucuresti intentioneaza sa continue organizarea unor astfel de evenimente, inclusiv cu ocazia „Zilei Portilor Deschise“, ce va avea loc in cursul lunii iunie, in cadrul manifestarilor prilejuite de „Ziua Avocatului“.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.