Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Programul „Școala Altfel“
26.04.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Baroul Bucuresti si-a asumat, printre altele, obiectivul de a se implica in proiectele sociale ale comunitatii din care face parte, in vederea formarii unei mai bune si complete imagini despre importanta avocatului in societate, potrivit unui comunicat al Baroului Bucuresti, semnat de av. dr. Ion Dragne – Decan, dat publicitatii luni, 25 aprilie 2016.

In acest scop, in cadrul Programului „Scoala Altfel“, Consiliul Baroului Bucuresti a organizat joi, 21 aprilie 2016, orele 11:00, o vizita a unor grupuri de elevi, interesati sa cunoasca lumea avocaturii bucurestene si, poate, de urmarea unei cariere juridice, din cadrul liceelor Colegiul National „Elena Cuza“, Liceul Teoretic „Dante Alighieri“ si Colegiul National „Mihai Viteazu“,  la sediul baroului, in Sala de Festivitati „Flavius Teodosiu“, a Baroului Bucuresti.

Intr-o atmosfera relaxata, elevii au fost intampinati de Decanul Baroului Bucuresti, avocat dr. Ion Dragne, de consilierii avocati Nicu Tiberius, Octavian Popescu si Mihai Tanasescu, precum si de avocatul Mihaela Olaru, care s-a implicat voluntar in buna organizare a evenimentului.

Prin luarile de cuvant ale gazdelor, elevii au fost introdusi in lumea avocaturii, fiindu-le prezentate, intr-o maniera captivanta si plina de umor, aspecte ale vietii profesionale.

Cei peste 30 de elevi au avut ocazia sa afle despre istoricul si organizarea profesiei de avocat si despre functionarea baroului, prin prezentarea site-ului baroului si vizitarea Salii de Consiliu, dar si a salilor unde isi desfasoara activitatea compartimentele functionale ale baroului.

Un interes aparte a fost manifestat de elevi cu ocazia vizitarii biroului Decanului, unde acesta le-a prezentat pagini de istorie si momente marcante retinute in Cartea de Aur a Baroului Bucuresti.

Elevii au avut ocazia sa probeze robe de avocat si sa rasfoiasca volume cu Codul civil si penal, multi dintre ei fotografiindu-se in aceste ipostaze inedite.

Vizita sediului baroului a fost urmata de insotirea elevilor in spatiile detinute de Baroul Bucuresti (Serviciul de Asistenta Judiciara, Biblioteca, Camera Avocatilor), precum si in spatiile unde este permis accesul publicului din Curtea de Apel Bucuresti, cu sprijinul acordat de catre conducerea instantei.

Intreaga manifestare a fost primita cu un mare interes de catre elevi, fapt ce poate fi remarcat si din fotografiile realizate pe durata vizitei.

Baroul Bucuresti intentioneaza sa continue organizarea unor astfel de evenimente, inclusiv cu ocazia „Zilei Portilor Deschise“, ce va avea loc in cursul lunii iunie, in cadrul manifestarilor prilejuite de „Ziua Avocatului“.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate