Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 1 comentariu

Profesorul Matei Basarab a trecut în neființă


26 aprilie 2016 | Florin STRETEANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Facultatea de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu adâncă tristețe, aduce la cunoștință trecerea în eternitate a domnului profesor Matei Basarab.

Personalitate de referință a științei dreptului penal român, fost decan al Facultății noastre (1991-1996), domnul profesor lasă în amintirea celor peste 40 de generații de juriști, la a căror formare a contribuit, imaginea unui mentor riguros, exigent, cu un apreciat simț al umorului, care s-a bucurat întotdeauna de respectul și prețuirea celor ce l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prof. univ. dr. Florin Streteanu
Decan al Facultății de Drept, Universitatea ”Babeș Bolyai”

*

Comunitatea academică a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a primit cu durere vestea încetării din viaţă a celui care a fost

Profesorul Matei BASARAB,

personalitate marcantă a dreptului românesc. Suntem alături de familia îndoliată și de comunitatea academică a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

*

Profesorul Matei Basarab a trecut in nefiinţă. Eternitatea, însă, l-a îmbrăţişat şi primit pe profesorul Matei Basarab odată cu opera sa, cu munca sa, precum şi cu rezultatele activităţii sale. Vor rămâne în sufletul nostru, pentru totdeauna, momentele importante pe care le-am trăit alături de unul dintre cei mai importanţi profesori pe care i-a avut învăţâmântul juridic superior din România.

Domnul profesor Matei Basarab a fost unul dintre creatorii de şcoală în domeniul dreptului şi un model pentru mulţi jurişti. Eleganţa domnului profesor, precum şi tactul său didactic sunt surse de inspiraţie pentru noi, cei din prezent, iar spiritul dumnealui critic şi sfaturile pertinente ne vor lipsi întotdeauna.

Facultatea de Drept din Oradea transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, fiind totodată alături de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică