JURIDICE SELECTED
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Profesorul Matei Basarab a trecut în neființă
26.04.2016 | Florin STRETEANU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Facultatea de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu adâncă tristețe, aduce la cunoștință trecerea în eternitate a domnului profesor Matei Basarab.

Personalitate de referință a științei dreptului penal român, fost decan al Facultății noastre (1991-1996), domnul profesor lasă în amintirea celor peste 40 de generații de juriști, la a căror formare a contribuit, imaginea unui mentor riguros, exigent, cu un apreciat simț al umorului, care s-a bucurat întotdeauna de respectul și prețuirea celor ce l-au cunoscut.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prof. univ. dr. Florin Streteanu
Decan al Facultății de Drept, Universitatea ”Babeș Bolyai”

*

Comunitatea academică a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a primit cu durere vestea încetării din viaţă a celui care a fost

Profesorul Matei BASARAB,

personalitate marcantă a dreptului românesc. Suntem alături de familia îndoliată și de comunitatea academică a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

*

Profesorul Matei Basarab a trecut in nefiinţă. Eternitatea, însă, l-a îmbrăţişat şi primit pe profesorul Matei Basarab odată cu opera sa, cu munca sa, precum şi cu rezultatele activităţii sale. Vor rămâne în sufletul nostru, pentru totdeauna, momentele importante pe care le-am trăit alături de unul dintre cei mai importanţi profesori pe care i-a avut învăţâmântul juridic superior din România.

Domnul profesor Matei Basarab a fost unul dintre creatorii de şcoală în domeniul dreptului şi un model pentru mulţi jurişti. Eleganţa domnului profesor, precum şi tactul său didactic sunt surse de inspiraţie pentru noi, cei din prezent, iar spiritul dumnealui critic şi sfaturile pertinente ne vor lipsi întotdeauna.

Facultatea de Drept din Oradea transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, fiind totodată alături de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Profesorul Matei Basarab a trecut în neființă”

  1. Vasile BLOJ spune:

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate